петак, 6. април 2012.

Пут до манастира коначно проходан за теренска возила!



Пут до Новостјеничког манастира после више покушаја јуче коначно пробијен. Сада је извесно да ће Владика Акакије на Микуљу служити Страсну седмицу и празник над празницима Светло Васкрсење Христово! Слава Богу!

Иако је већина пута ка манастиру сува и потпуно проходна на неким местима се снег и даље поприлично задржао. На видео снимку видимо најтежу снежну деоницу која без витле није могла бити савладана. Покушаји одглављивања и пробијања уз помоћ витле једну мању букву су из корена изчупали, а другу доста већу, опасно заљуљали тако да је у једном тренутку постојала опасност да се буква сручи на пут. Тек треће качење на трећу букву било је успешно и зимски Кучај, до пре само десетак дана непобедив, овом акцијом коначно је побеђен. Одмах потом започет је превоз основних намирница у манастир.

Користимо ову прилику да се захвалимо још једном свима онима који су помогли у акцији прикупљања основних намирница за наш манастир.

1 коментар:

freebiker је рекао...

Vitla bi trebala samo da pomogne zaglavljenom vozilu, a ne da ga sama izvlači. Trebalo je vozilo u isto vreme pokretati (dodavati mu gas u reduktoru) i u isto vreme potpomagati ga vitlom Tako bi mnogo lakše, bezbednije i brže bilo izvučeno.