уторак, 29. новембар 2011.

Постављени прозори и спољна врата и завршено унутрашње малтерисање нове зграде (пројекат "Градња 2011")

Западна фасада. Зграда је још увек споља неизмалтерисана али са постављеним прозорима.
Источна фасада.
Приземље: Паломник (гостопримница). Иако је напољу температура пала већ неколико целзијуса испод нуле, после првог грејања у паломнику је било сасвим пријатно.
Спрат: Владикин смештај.
Спрат: предсобље - ходник. 
Слава Господу и светом Претечи! Пројекат "Лето 2011" (КЛИКНИ!) близу је коначног завршетка. Иако се радило већ и по минусу, мајстори су стигли да заврше унутрашње малтерисање и да се на подове ставе бетонске кошуљице. Остало је да се ставе унутрашња врата (дрвена), да се поставе керамичке плочице по подовима, да се цела унутрашњост изглетује и наравно, остало је и спољно малтерисање или изолација. До првих већих снегова надамо се да ће стићи унутрашња врата барем од приоритетних просторија: школе и паломника. Све остало остављамо за следећу грађевинску сезону - лето 2012. Користимо ову прилику да се у име целог сестринства дубоко захвалимо свим нашим добротворима и приложницима који су учествовали у реализацији овог пројекта.

Уз ову захвалност смирено молимо све добротворе и приложнике нашег манастира да и на даље, по својим могућностима, својом богољубивом добротом подрже завршетак ове за наш манастир веома важне зграде. Завршетак овог пројекта се премешта у следећу грађевинску сезону, тј. на лето 2012.

4 коментара:

Анониман је рекао...

poplocajte opekom umesto klizavim i skupim plocicama ,a bice i estetski lepse i ujedno toplije

Огњен је рекао...

Хмм, ја имам бибер-цреп али не знам да ли би то могло да послужи брате...?

Анониман је рекао...

Хвала Господу за све:Што је омогућио да се са Кучајских планина -Микуља,прославља име Његово посретством сесринства манастира Нови Стјеник и владике гг Акакија СИПЦ.Успешан наставак радова у 2012.

Анониман је рекао...

Zalosno je sto pored tolikih hramova i manastira koji su nasi preci zidali po celoj Srbiji njih otese ekumenisti i papisti a ono malo istinskih pravoslavnih hriscana prinudeni su da se povlace i skrivaju po nepristupacnim mestima i zidaju svoje hramove.Ali sta da radimo kada je to sve unapred predskazano od Svetih Otaca da ce se poslednji hriscani skrivati po pesterama i pustim mestima.Slava Bogu na svemu.