петак, 17. јун 2011.

Пројекат - "Лето 2011"

Драги пријатељи нашег манастира, обавештавамо вас да ће ускоро започети градња новог објекта при нашем манастиру. Реч је о спољашњој згради (ван унутрашњег језгра манастира) која ће бити смештена на самом прилазу манастиру на неких педесетак метара од храма и конака у правцу југозапада. Зграда је замишљена као вишенаменска, тј. биће састављена од:


1.) Приземље: Велика трпезарија и уједно и примајућа просторија за госте, чајна кухиња, собица - коначиште са три кревета на спрат, предсобље и мало купатило.

2.) Спрат: Соба за духовника манастира, учионица за школу која ради при нашем манастиру, предсобље и мало купатило.

Овај објекат је за живот нашег манастира од великог значаја јер ће његовом реализацијом манастирско језгро добити потпуни монашки мир. Већ одавно је планирано да се гостопримница и трпезарија за госте изместе "ван зидина" манастира. Такође је планирано да се и обиталиште манастирског духовника измести "ван зидина". Уз то, и школа која при манастиру функционише већ целу једну годину добија коначно своју постојану учионицу, такође смештену ван манастирског језгра.

Молимо све наше досадашње као и будуће добротворе да се одазову на овај апел за помоћ како би се до краја грађевинске сезоне ова зграда покрила кровом. Основна свота новца обезбеђена је од прилога сакупљених по Америци и прилога једног анонимног дародавца из Србије. Радови почињу ускоро али та свота новца није довољна да покрије комплетну реализацију задатог пројекта.

Инструкције од банке за уплату прилога су на крају.
Унапред захвално сестринство манастира Нови Стјеник.

Погледај пређашњу изградњу





Скица позиције новог објекта
ИНСТРУКЦИЈЕ БАНКЕ ЗА ДЕВИЗНЕ УПЛАТЕ 
Еврима, Америчким доларима, Канадским доларима и Аустралијским доларима
Еври

Амерички долари

Аустралијски долари

Канадски долари








Нема коментара: