петак, 27. август 2010.

Распоред богослужења и разних дешавања за октобарско седмодневно светковање у Лесни

Леснинский монастырь в Провемон, Нормандия (France)
Овде преносимо прецизан распоред богослужења и разних дешавања у Руском Истински Православном манастиру Лесни везаним за октобарско седмодневно светковање. 


Из Србије ће на Лесненску велику светковину поћи делегација нашег манастира на челу са мати Ефросинијом Стјеничком, а у најави су и десетак ходочасника из Србије који се организују самостално и највероватније да ће кренути за Нормандију са два - три аутомобила.



8. октобар 2010. (25. септембар по старом, отачком календару):
Божанствена Литургија, обилазак манастира, одлазак на извор Св. вел-муч. Екатарине (8. век), заупокојена служба матушки Екатарини и свим сестрама обитељи.
(Напомена: Овај 8. октобар је уједно и имендан наше мати Ефросиније као и дан сећања на прогон Стјеничког сестринства из манастира Стјеника на Јелици)

9. октобар 2010. (26. септембар):
Божанствена Литургија, заупокојена литија и свеноћно Бденије са чином прослављања преподобне Екатарине Леснинске.

10. октобар 2010. (27. септембар):
Манастирски празник: Архијерејска Божанствена Литургија, молебан са литијом, празнична трпеза; увече: Вечерње, Акатист пред чудотворном Леснинском иконом Мајке Божије, Јутрење.

11. октобар 2010. (28. септембар):
Божанствена Литургија, одлазак у град Амијен на поклоњење великој светињи - часној глави Св. Јована Крститеља.

12. октобар 2010. (29. септембар):
Божанствена Литургија, одлазак у град Шартр на поклоњење другој великој светињи - светом омофору Пресвете Богородице.

13. октобар 2010. (30. септембар):
Божанствена Литургија, свеноћно Бдење уочи празника Покрова Пресвете Богородице

14. октобар 2010. (1. октобар):
Божанствена Литургија, празнична трпеза, чин Панагије.

ПАЖЊА!!!
Молимо све заинтересоване ходочаснике
који се самостално организују
да се најаве на Е-мејл Леснинског манастира
ради организације смештаја.
КЛИКНИ ЗА КОНТАКТ! 


КЛИКНИ! Прослава 125-годишњице манастира Лесне и канонизација блажене Екатерине обновитељке Српског монаштва


ГДЕ СЕ НАЛАЗИ МАНАСТИР ЛЕСНА? ПОГЛЕДАЈТЕ  GOOGLE МАПУ (црвени балон):

Прикажи већу мапу

3 коментара:

Анониман је рекао...

Да ли би могао да се пријавим преко вас за смештај и да ли можете мало опширније о превозу из Србије , нпр. кад се креће, до кад треба да се пријавимо и код кога..

Анониман је рекао...

Pomaze Bog. Molim da mi pojasnite vas odnos sa manastirom Lesna, i kako je moguce da se sa njmaa molite i pricescujete kada oni nisu u Crkvi? Imate li blagoslov za to i od koga? Hvala i oprostite za moju radoznalost!

манастир Нови Стјеник је рекао...

Бог вам погао!
Истински Православна Црква се препознаје по православном исповедању вере и каноничном Апостолском прејемству. Грчка ИПЦ је прошла кроз многа искушења да би дошла до данашњег статуса каноничности. Тачније, Грчка ИПЦ своју каноничност дугује Руској Заграничној Цркви. Данашња Руска ИПЦ под Високопреосвећеним Владиком Тихоном је једина канонска наследница некада славне РЗЦ. Данашња РИПЦ држи се истински православног исповедања вере, а Апостолско прејемство јој је беспрекорно (нарочито у односу на Грке).
Ваш став или уверење да је главни услов да неко буде у Цркве Христовој - припадништво Грчкој ИПЦ је благо речено погрешан. Уосталом, молитва и причешћивање са РИПЦ је благословено од Грчке јерархије. Сами јерарси Грчке ИПЦ су се молили заједно са јерарсима Руске ИПЦ у неколико наврата. Званично је усаглашено да се ове две помесне Цркве држе истог исповедања вере, а јединствена препрека успостављања пуног евхаристијског општења међу њима је неусаглашавање различитих ставова по питању примене икономије или акривије у разним случајевима, нарочито по питању примања у Цркву нових чланова из екуменистичких јеретичких цркава који су неканонски крштени обливањем.
Свако вам добро од Господа!