петак, 19. јун 2009.

ИВАЊДАН 2009.


МАНАСТИРСКА СЛАВА

Ближи се време прослављања наше манастирске славе – Рођења Часног Славног Пророка и Претече Господњег Јована Крститеља.
Ивањдан ове године пада у уторак (као и увек 7 јула по грађанском календару). Полако почињу припреме како би се и ове године, по нашим силама, долично прославила наша манастирска слава.
Ако је воља Божија на славу ће нам из Грчке доћи и владика Фотије који је пре неки дан потврдио свој долазак. Постоји могућност да на слави буде хиротонисан у свештеника чтец Стефан Николић из Деспотовца. Тачну информацију у вези хиротоније сазнаћемо тек за неки дан, јер би у том случају владика требао да дође већ за викенд, како би се хиротонија у ђакона (која обавезно претходи хиротонији у свештеника) обавила на литургији у недељу пред Ивањдан.
Ове године најавило се доста људи из васцеле Србије, па чак и из иностранства. Доста њих је изразило жељу да дођу неколико дана раније. Услед непостојања конака – гостопримнице, као и ранијих година наш манастир ће организовати Светојовански камп који ће имати капацитет шатора за можда десетак људи. Зато апелујемо на све вернике и поклонике нашег манастира да, у случају да желе да дођу пар дана раније, понесу са собом свој шатор и вреће за спавање.
Обавезујемо се да ћемо Вас још у неколико наврата на нашој интернет страници обавештавати о току припрема за славу и организацији ходочасника који ће коначити у већ традиционалном Светојованском кампу.

Користимо ову прилику да Вас све љубазно позовемо да узмете учешће у прослави наше манастирске славе – ИВАЊДАН 2009.
Подсетимо се прошлогодишње славе: 









2 коментара:

ЈОВАН БАТАЈНИЧКИ је рекао...

Ово је јединствена прилика да се подели радост са мати Ефросинијом и сестрама,јер њихова верност и љубав ка Цркви заслужује пажњу и оданост.

манастир Нови Стјеник је рекао...

Благодаримо брате Јоване.

Биће нам велика радост да у што већем броју заједнички у Христу Господу прославимо светог Јована Претечу, његов рођендан - Ивандањ.