среда, 8. јун 2011.

ОБАВЕШТЕЊЕ: Позив на прославу Духовдана


ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА ПЕДЕСЕТНИЦЕ НА НОВОМ ЦРКВЕНОМ ИМАЊУ – „УТЕШИТЕЉЕВО“
Обавештавамо све вернике, пријатеље и симпатизере Српске Истински Православне Цркве да ће се у недељу 12. јуна (грађански календар) на новом црквеном имању код села Раља (Авала, Београд), у организацији српског истински православног манастира Нови Стјеник, одржати свечана прослава празника Педесетнице – Духовдана, Силаска Светог Духа на Апостоле. Овај празник биће уједно и слава храма који ће, ако Бог да, у неко догледно време бити саграђен на овом имању. Имање „Утешитељево“ замишљено је као духовни и административни центар Српске Истински Православне Цркве и седиште будућег Српског епископа. Име „Утешитељево“ дато је у част Духа Светога Бога – Утешитеља (грч. Параклитос). Прослава празника започиње празничним вечерњем у суботу у 19.00. Док у недељу ујутро јутарња започиње у 7.00, а литургија око 9.30.
Упутство како аутомобилом доћи из правца Београда

На „Утешитељево“ се из правца Београда долази, преко Аутокоманде, старим Крагујевачким путем. Када се прође Авала код језера Трешња постоји прво скретање (на десно - знак „Ковиона“) којим се иде неких 3 – 4 км до самог имања, нешто асфалтом, а нешто добрим макадамом. На крају асфалта се не скрене десно (ка радару) него се наставља макадамом, како смо већ рекли, до самог „Утешитељева“. Може се наставити и старим Крагујевачким путем све до пред сам центар Раље, тј. до Ливнице, после које се са главног пута нагло скрене на десно, на асфалтни пут. Од тог скретања до „Утешитељева“ има неких 800 метара.
Аутомобилом из правца Ниша
Из правца Ниша, са ауто пута Е-75 искључује се на излаз: „Мали Пожаревац“, где се путем који је на мапама означен бројем 23 иде до скретања за Раљу – пут 200. После центра Раље наилазите на етно ресторан „Колиба преко пута“, после којега наилазите на кривину у облику обрнутог латиничног слова „S“, после које се одмах скреће на лево, на асфалтни пут. Тај пут од неких 800 метара води директно на „Утешитељево“.
Аутобусом из Београда
Аутобусом из Београда долази се „Ластом“ са назнаком преко Раље – станица „Ливница“. Са станице „Ливница“ се наставља нешто мало пешке у правцу центра Раље и скрене се на десно - на прво асфалтно искључење са главног пута. Од искључења до „Утешитељева“ има неких 800 метара.
За све информације обратите се на следеће телефоне:
Јереј Стефан Николић: 0631519303
Јован Ристић: 0642129234
ДОБРО ДОШЛИ!    

4 коментара:

Мирољуб љ.Станковић је рекао...

Христос се вазнесе !Слава Св.Тројици!По милости Божијој СИПЦ добија своје Средиште-Центар,на предивном месту на планини Авала-"УТЕШИТЕЉЕВО". Нека Св.Тројица подаре мир и успешан развој овог светог места у веки векова. АМИН.МиГ Станковић.

Анониман је рекао...

Sta reci?ja bih vam savetovao da se stavite pod omofor Ep.Artemija a ne da budete tako kako ste sada neposlusni treba da ste na SREDNJEM CARSKOM PUTU ni levo ni desno,znam da vam je tesko ali smognite snage da ucinite ovaj korak a ne da"zilotujete"bez plodova to vam nije na spasenje!S praznikom!Da vas ukrepi i umudri Sv.Justin Celijski da Idete SREDNJIM CARSKIM PUTEM!Pa6 Matuja c.p.

serbiantrueorthodox је рекао...

Брате, хвала на бризи али не и на савету! Владика Артемије није царски средњи пут него је ни врућ ни хладан...
Средњи Царски Пут истинског православља је истинско православље, а не неодређена млакост која ни не зна у шта верује. Наиме, Вл. Артемије важи за антиекуменисту, а у православним екуменистима препознаје благодатну Цркву међу којима и новокалендарце, Вартоломеја Истамбулшког и Кирила Совјетског.
Док се Вл. Артемије држи таквих позиција ми са њим не можемо! Када се јасно и православно изјасни о свејереси екуменизма, новокалендарском расколу и сергијанској Москви тада ће он заиста бити Истински Православан епископ кога ћемо сви са радошћу великом прихватити као нашег архијереја!!! До тада ништа, опрости!

Milan је рекао...

Marko Radosavljevic-Artemije se nije odvojio od ekumenisticke srpske patrijarsije dok u istoj nije izgubio privilegije,Njegova Preosvecenost episkop Resavsko-Sumadijski g.Akakije je iz jevandjeoskih ideala hrabro stvarao i stvara Crkvu Hristovu u Srba i Drugih zednih ciste vode vere.Pripadnici SIPC su obicni gresni ljudi koji kroz Hristovu ikonomiju Spasenja nastoje crkveno ziveti u okviru svojih snaga uz Boziju pomoc a ne prelestnici i para-isihastici.Da se pre 7. Vaseljenskog Sabora kalkulisalo i islo srednjim putem (?) ikone bi bile cist folklor 2 m od glave covekove...