понедељак, 21. јун 2010.

МАНАСТИРСКА СЛАВА (Престолни празник, Панигир) Јул. 2010

Честица моштију Часног Претече која се однедавно са великом чашћу чува у нашем манастиру
Браћо и сестре,

ПОЗИВАМО ВАС НА СЛАВУ НАШЕГ МАНАСТИРА НОВИ СТЈЕНИК – ЈОВАНДАН


РОЂЕЊЕ ЧАСНОГ СЛАВНОГ ПРОРОКА, ПРЕТЕЧЕ И КРСТИТЕЉА ГОСПОДЊЕГ ЈОВАНА

Среда 24. јун (црквени календар) / 7 јул (грађански календар)

На слави ће бити присутан и владика Фотије, секретар светог Синода Грчке Истински Православне Цркве, који је дефинитивно потврдио његов долазак.


Молимо све ходочаснике наше манастирске славе да нас обавесте о времену доласка као и броју људи ради лакше организације славе. У случају да немате адекватан превоз до манастира јавите нам се да би вам организовали превоз теренским возилима. Иначе, до манастира се може стићи и обичним путничким возилом али уз веома пажљиву вожњу и под условом да возило није превише ниско.


Ако се неко одлучи да дође неколико дана раније, мора бити спреман на конак у планинским колибама - појатама или у шатору православног летњег кампа који је постављен недалеко од манастира. Морате имати у виду да су планинске летње ноћи доста хладњикаве, зато ако имате врећу за спавање или шатор обавезно их понесите са собом. Препоручујемо такође и топлију одећу и обућу.


Вашим молитвеним присуством и ове године увеличаћете Новостјеничку манастирску славу.


Очекујемо вас.


+  +  +

3 коментара:

Дејан је рекао...

Срећна и благословена крсна-манастирска слава,са искреном жељом да св.Јован Крститељ читаву монашку обитељ на челу са њиховом игуманијом м.Ефросинијом и свим осталим чадима истински православне цркве Србије,закриљује у све дане живота Ваших и да Вас уведе у рајска насеља.На многаја љета!

Анониман је рекао...

Срећна слава!

Анониман је рекао...

срећна вам слава и нека вас св. јован крститељ чува и укрепљује.
недостајете ми.