уторак, 15. септембар 2009.

Пешке кроз раскош Кучаја до Микуља

За следећи викенд заказана је дводневна планинарска тура кроз Јужни Кучај у организацији нашег пријатељског сајта FREEBIKING и Планинарског смучарског друштва "Железничар" из Београда.
Водопад Прскало, једна од богатих дестинација овог планинарског излета
Поред пешачења по најлепшим пределима Кучаја у програму је и посета нашем манастиру. Ево увода у ту викенд причу:
"Магија скровите ушушканости јужног Кучаја је нешто са чиме се враћате одатле након што га походите. Као дар. Рекох већ да у њега планинари вире као кроз кључаоницу. Још увек је тако. Делом зато што су његови крајеви означни као ловишта. Тамо где нису, стазе су немаркиране. И најзад, осим пуке природе, ту срећом нема ничег што би привлачило туристе и излетнике. Микуљски манастир није стар, привлачи истинске вернике, и не убраја се у ред оних којима људи хрле из помодарства у већем броју. Заправо, рекла бих да је на правом месту за све који трагају за миром и самоспознајом. Исто тако, знам да нико није ближи Богу од људи који воле природу и у њој бораве дуго.
Све ово вам говорим због једне ствари: када му први пут дођете биће вам непознат и нов. Сваким наредним доласком ови крајеви ће вам се увлачити под кожу, неприметно. Онда временом “одаберете” свој тамошњи омиљени кутак, запазите да на пијаци не продају сир какав праве у тамошњим појатама, с’времена на време, у сред узавреле свакодневнице, сетићете се тог чудновато лепог мира и враћате му се опет.

Такав вам је Јужни Кучај." 

ЈУЖНИ КУЧАЈ: водопад Прскало - Некудово - Валкалуци
Микуљ (1023 m) - Оштри камен (1213 m) - Винатовача
19 - 20. септембар (КЛИКНИ!)


Ко је заинтересован нека се обрати водичу туре Гордани Атанасијевић на следећи број телефона:
065 3771 474

Нема коментара: