уторак, 15. септембар 2009.

Нас и Руса...

Tikhon, Russian True Orthodox Chruch
На слици јерархија РИПЦ са Ариепископом Тихоном на челу (у средини)

На нашем пријатељском сајту «Церковные Ведомости» Церковные Ведомости
Руске Истински Православне Цркве  недавно су постављене све интернет адресе везане за Истинско Православље у Србији између којих се налази и адреса Стјеничанке.

Пријатељство са Руским народом је у Српској традицији, а нарочито је важно што је сајт  «Церковные Ведомости» представник Истинске Руске Цркве која своје корене вуче из исповедничких Катакомби (Катакомбне Цркве) и Руске Заграничне Цркве из периода светога Филарета и блаженопочившег митрополита Виталија.

Интернет-ресурсы Сербской Истинно-Православной Церкви (КЛИКНИ да видиш!)

4 коментара:

R. Avramov је рекао...

Bog da da budemo uskoro svi jedno! Amin!

Pozdrav iz bratske Bugarske!

РЕСАВСКИ МИСИОНАР је рекао...

Лепо je кад се браћа воле!

snezana је рекао...

da li je i manastir lesje istinski pravoslavan

Stjenichanka је рекао...

Одговор сестри Снежани:
Манастир Лешје припада екуменистичкој СПЦ, тј. епархији Браничевској, тачније "епископу" новатору и јеретику Игњатију Мидићу.
Многи за Лешје мисле да је Истински Православан манастир вероватно због древновизантијског крста који је познатији као руски крст. Иначе, суштински манастир Лешје нема никакве везе са Истинским Православљем, чак шта више потчињава се једном од најгорих епископа екуменистичке СПЦ - Игњатију Мидићу.

Уз то веома је чудно зашто српски монаси и монахиње у сред Србије праве манастир у потпуно руском стилу и руској архитектури. То Србија у својој историји није доживела.

Остајте са Богом.