четвртак, 21. мај 2009.

Гости из Енглеске

Веома драг и поштован пријатељ нашег манастира др. Владимир Мос је и ове године издвојио своје време да нас посети и да га проведе са нама у молитвама и дружењу уз веома занимљиве разговоре на разне теме, нарочито црквено - историјске, древне и савремене црквене историје. Иначе, Владимир Мос је веома познат и цењен у свету као црквени историчар и публициста. За српско издање његовог капиталног дела - књигу историје православне Цркве у ХХ веку "ЛЕТОПИС ВЕЛИКЕ БИТКЕ" наш манастир се, као издавач, својски потрудио, да после доста година коначно угледа светлост дана.  

Vladimir u poseti maj 09

Владимир у друштву мати Ефросиније и сестара са малим шарпланинцем

Photobucket

У посети историјском граду Сремским Карловцима. Мати Ефросинија са Владимиром

Истински православна парохија града Гилфорда на домак Лондона (Енглеска) је нама веома блиска и може се рећи да смо са њом, њеним свештеником - јеромонахом Августином и свим парохијанима на челу са братом Владимиром у веома присним пријатељским односима.

Сасвим недавно нам је био у гостима и отац Августин (пореклом Сингапурац) који је са нашим духовником јеромонахом Акакијем заједно служио, а уз то, тих пар дана дружења и разговора били су за нас веома пријатни и духовно корисни.

Августин

О. Августин - наш веома драг пријатељ и свештенослужитељ

 

Нема коментара: