субота, 11. јун 2016.

СПОК-у ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ!



   И ове године као и претходних , под покровитељством нашег манастира, током првих десет дана месеца августа, на улазу у сам Лазарев кањон одржаће се летњи православни камп за децу. Са топлијим данима и школским распустом, полазници Светолазаревог кампа постају све нестрпљивији, обзиром да се то драгоцено време дружења и одрастања у православном и родољубивом духу све више и више приближава. Телефонски разговори и преписке путем друштвених мрежа које су током целе године биле актуелне међу Лазаревцима, сада долазе до степена усијања, јер се ближи дан када ће сви стати под Светосавску заставу и сложно запевати химну " Боже правде ". Наравно, сваке године се придруже и нови чланови, тако да Светолазаревска дружина како године пролазе, све више и више расте.

   И у нашем манастиру, узбуђење поводом одржавања православног кампа није ништа мање него код деце. Овај велики пројекат представља за нас велику радост што можемо нашој омладини пружити тако нешто, а са друге стране и велику одговорност и жртву, јер организационе припреме као и набавка хране, одеће, камперско-планинарске опреме и осталог почињу три - четири месеца раније. Уз то, требате узети у обзир нашу неприступачност и тешкоће у вези набавке свега потребног и достављања истог, јер двоипочасовна теренска вожња није нимало лака, колико је потребно да се дође до првог већег насељеног места. 
   Са растом Светолазаревске дружине, расту и потребе којима можемо обезбедити деци квалитетан и сигуран боравак у природи. Од најмањих ситница до највећих, потребно је набавити и довести у ову пустињу, која никог не оставља равнодушним. Деца морају имати три оброка+две ужине, довољно ћебади, подлошки, шатори у којима спавају не смеју бити промочиви, планинарску обућу, униформу...и још много тога што је неопходно за опстајање кампа. Много тога манастир поседује, обзиром да смо уз вашу и Божију помоћ, успели да успешно организујемо камп током протекла три лета. Ипак, обзиром на број најављених полазника, морамо вам се и ове године обратити за помоћ у било каквом облику. Било да је то храна, или одећа, можда које ћебе или новчани прилог, све је добродошло. Помоћ ће се организовано сакупљати на три места, одакле ће бити достављена манастиру. То су: манастир "Утешитељево" у Раљи близу Београда, за све информације можете се обратити на број телефона 069/532 86 19; Храм Св. Констатина и царице Јелене у Нишу, за све информације обратити се оцу Стефану 063/151 93 03; у Деспотовцу је метох манастира Нови Стјеник, обратити се монахињи Лукији на бр. телефона 063/759 85 40. Такође, уколико неко није у могућности да донесе помоћ а жели да помогне, може нам своју донацију уплатити на жиро рачун који се може видети под одељком - ДОНАЦИЈЕ. Замолили би смо исте и да нас о свом прилогу обавесте путем мејла, са назнаком ПОМОЋ СПОК-у!
   Уздајући се у помоћ Божију и покровитељство Светог кнеза Лазара, ми се молимо и надамо да ће овогодишњи Светолазаревски омладински камп донети добар плод у срцима младих Лазаревца, где ће се неговати хришћанске врлине, између осталог и чојство и јунаштво наших предака, наших Светих Срба који су своје животе дали, презирући овоземаљско царство а хрлећи ка Царству Небеском. Нека би и ваше две лепте које ћете приложити манастиру, Господ урачунао као жртву и презир овоземаљског царства и хрљење ка Небеском, кога нека Господ удостоји и све оне који желе а немају средстава да нас помогну. На спасње и живот вечни!    
   

Нема коментара: