четвртак, 1. октобар 2015.

ИМЕНДАН ИГУМАНИЈЕ МАТИ ЕФРОСИНИЈЕ

Позивница за овогодишњу прославу имендана на Утешитељеву




Драги и поштовани пријатељи и познаници нашег манастира, у Христу браћо и сестре, ближи се прослава Небеске покровитељке наше високопреподобне игуманије Мати Ефросиније, преподобна Ефросинија Александријска.
Због непредвиђених околности али и ради лакше организације прославе, ове године имендан наше игуманије прославићемо на Утешитељеву, метоху нашег манастира (Раља, код Београда). Овом приликом позивамо све који су расположени да својим присуством и учешћем у заједничкој молитви, увеличају овај за нас велики празник. Дан када се прославља преподобна Ефросинија, за нас је од велике важности не само због имендана наше Матушке. Тога дана, 2003. године, наше сестринство је после јавног прекида општења са јеретичком црквом у Србији, брутално избачено из свог манастира Стјеника на планини Јелици од стране истих јеретика. Од тада је почео исповеднички пут нашег сестринства, под окриљем Истинске Православне Српске Цркве.

Икона преподобне Ефросиније са честицом моштију


25.09/08.09.2015. године, четвртак, на Утешитељеву, у 07:00h почиње јутрење, у наставку, око 09:30h служиће се Света архијерејска Литургија, којом ће началствовати преосвећине Владика Акакије Утешитељевски,   после тога следи резање славског колача, и празнична трпеза. 



Нема коментара: