уторак, 26. август 2014.

РЕАГОВАЊА ПОВОДОМ МЕДИЈСКЕ ХАЈКЕ НА СПОК

Весна Веизовић / Васељенска ТВ
Док сатанисти вршљају, овдашњи властодршци се смерне православне деце плаше
Игуманија Ефросинија Новостјеничка
Благо вама који плачете сада јер ћете се насмијати. Благо вама кад на вас људи омрзну и кад вас одбаце и осрамоте, и разгласе име ваше као зло ради Сина Човјечијега (Лк. 6, 21-22)
  Јуче сам имала прилику да упознам једну изузетну жену. Доста дуго сам размишљала на који начин бих описала тај сусрет, да не претерам, да останем објективна, и да смирим осећања која се увек узбуркају пред очигледном неправдом која се чини над праведнима.
Али могу ли се, и до када затварати очи и посматрати све веће неправде које се чине над србским народом, и какав надчовечански мир је потребан да би се истрпело иживљавање дивљих звери које само личе на људе и које ће се користити свиме, а посебно именом Његовим да затру и последњи траг православља и истинског учења сина Његовог?
Шетамо се се крај Савског језера, зеленило око нас, плаво небо над нама и пријатно сунце чине поподне савршеним, али тужна прича са пуно питања и неверице мати Ефросиније, игуманије манастира Нови Стејник, у стомаку везује чвор. Ипак, она са оним надчовечанским миром и благошћу прича о мукама које су задесиле монаштво од самог почетка као о нечем неминовном и уобичајеном.
  Последњи у низу напада јесте свакако хајка прозападних медија, потпомогнута на жалост, управо званичницима Српске православне цркве. Сатанизовани и у јавности престављени као опасна секта, у растурање овог монаштва укључиле су се све оне структуре које годинама трубе о којекаквим правима и верским слободама, међутим, изгледа да једино право на верску слободу немају они истински православни, последњи чувари хришћанских вредности.
У Србији у овом тренутку постоји 39 регистрованих секти (1) и 20 верских заједница (1), међу којима су: Сатанисти, савез за транденталну медитацију, Харе Кришна, Назарени, Јеховини сведоци, Слободна Црква, Мормони, Саи Баба, Ред мистичне руже и многе друге истински опасне организације, контраверзног и врло забрињавајућег учења. Ипак, ниједна од тих секти, цркава илити верских заједница није имала проблем да оснује своју, окупља народ око себе, исповеда своје учење, добије грађевинску дозволу, нити буде под посебним оком јавности, а посебно на удару Српске православне цркве. Ниједна сем „Српске Истински православне цркве“.
Дакле, нашој СПЦ и нашој влади, никада није пало на памет да истражи бројне сатанисте који уништавају читаве породице, нити безброј верских организација по северној Србији од којих поједине служе искључиво за прање новца. Међу којима је рецимо Екуменска организација са седиштем у Новом Саду, која не само да је саградила себи велелепну зграду него је недавно дала оглас у ком се потражују сарадници на пројекту за изградњу станова намењеним Циганима(2).
Ту је такође црква Јеховиних сведока, врло контраверзна организација коју прати мноштво језивих исповести бивших чланова који су једва извукли и имовину и живу главу, а о угледу који су изгубили у друштву да не говоримо (3). Сем појединаца који су на сопствену одговорност покушавали да истраже ову секту, нико од надлежних никада није ни пробао да завири унутар организације и обелодани широј јавности шта се ту заиста збива. Ипак, они су и сувише моћни, под добром заштитом других западних секташких НВО, ни СПЦ ни власт нема намеру да се петља са моћнијима, посебно ако још и постоји могућност за финанисјку сарадњу, да не кажем баш вулгарно рекет.
Затим Саи Баба, контраверзни гуру и инцијација која подразумева сексуално искоришћавање својих следбеника међу којима су и деца. Сличних испада било је и код Мормона и Сајентолога(4). Али од истраге медијиских навода, исповести бивших чланова још ништа није било.
  Да не помињемо Сатанисте,Црну ружу који су јасно декларисани и којих је све више. Врло опасне обреде, жртвовање деце, убиства и самоубиства и бројне друге контраверзе које прате ову секту која слободно делује у Србији.
Дакле, поред само неколико набројаних, а којих је много више, јер извесно је да нема особе која се није сусрела са неком сектом, макар индиректно, нашој српској православној цркви нико од њих не смета, јер она поштује верску слободу, и Бог све прашта, чак и обожавање самог ђавола…
Скоро све, једино што смета српској православној цркви, Влади Србије и свим оним организацијама која се боре за права вероисповести, докле год то не укључује истинско православље, јесте мала група Срба православаца која не жели да се одрекне истинског учења, православља, која се бори против екуменизма, која не жели да прихвати нови календар, нити да прихвати папу за поглавања, а Степинца и остале римокатоличке „мученике“ за свеце.
Е управо тој малој групи, која из дана у дан расте, а то је оно што изазива страх – расту без контроле владика по вољи ватикана, и проповедају оне вредности на којима је сачињен и сачуван дух србски, све оно што је у потпуној супротности Западу.
Након бомбастичних наслова у медијима у којима су ови људи оптужени да су малтене православни џихадисти, тихи прогон је настављен. Даље од јавности, камп је прво истражен од надлежних органа за прогон православних и нормалних, али ни ту нису стали па последњих дана родитељи и деца учесници кампа по позиву социјалних радника преживљавају тортуту и застрашивање, да се којим случајем не би опет поновило нешто тако.
  Да се којим случајем у кампу учило о сексуалном образовању, или се одржавао курс : „Како од постати старлета“, сигурно је да не би било помињања „исприрање мозга“ како су се изражавали поједини „новинари“ алудирајући на православно учење које је било део садржаја.
Или да се неким случајем причало и учило о сексуалним мањинама, али на позитиван начин, извесно је да би добили све похвале са свих страна, можда чак и стидљиву похвалу од СПЦ која је наводно немоћна пред Геј парадама па се у вези таквих окупљања изјашњава као благим прекором, али на жалост доследност, морал, истинско православље нису у складу са нормама „савременог“ света јер деволуција се наставља!
Мати Ефросинија, која је давно заборавила како је то провести дан без нових напада, говори да јој је једино жао деце и родитеља који ни криви ни дужни морају да правдају своју вољу да пошаљу своју дете у природу у којој ће на здравом ваздуху, у здравој средини научити нешто корисно.
Одавно је јасно да је нашој Влади, а по свим изгледима и религиозним званичницима милија свака духовна болештина стигла са Запада него повратак на прави пут. У свему је материјализам преовладао а учења наших светаца, њихови подвизи, одрицање и потрага за Богом, развијање духовности, новим генерацијама служе као интерна спрдња.
За њих постоји само један живот, овај овде – чежња за материјалним богаствима или жал за њима, свеједно је, јер нису свесни да ни овај не живе, без душе нема ни живота, јер мир, срећа, благостање то се не купује. Бог не прима ни чекове ни кеш, али зато су тим изгубљеним душама врата пакла широм отворена.
————————————————————————————
1) http://www.politika.rs/rubrike/Tema-nedelje/Sekte-i-drugi-demoni/t40381.lt.html
2) https://poslovi.infostud.com/posao/Saradnik-na-projektu-Strucni-nadzor-u-gradjevinskim-radovima/Ekumenska-humanitarna-organizacija/99176
3 )http://jehovinisvedoci.blogspot.com/2012/01/bio-sam-jehovin-svedok.html
4 )http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=10&t=184&hilit=%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B5

Нема коментара: