недеља, 6. септембар 2009.

МАНАСТИРСКИ МЕД

НАШИ ПРВИ МЕДНИ ПРИНОСИ


Уз помоћ Божију пред крај прошле године добиле смо две кошнице које су ово лето дале обилан мед, са обзиром да смо ми у пчеларењу апсолутне почетнице број тегли меда премашио је свака очекивања. Прва и друга паша дала је свеукупно педесет и нешто кила врхунског ливадског планинског меда.


Прво врцање меда
Неколико пчелара професионалаца  који су нам у том благословеном послу помагали за наш мед нису имали речи похвале. Кажу, независно један од другога, да је то најбогатији и најлековитији мед који су они до сада видели. Чисти ливадски (са хиљаду метара надморске висине) тамни и густи мед пчелама вредно покупљен са безброј разноврсних лековитих травки којих су планинске ливаде препуне.

Пун и јак укус лековитог планинског билја прерађеног нашим вредним пчелицама
Лек из Божије апотеке
За сада ће овај медни принос задовољити манастирске потребе, али у будућности планирамо да број кошница повећамо, тако да ће овај Новостјенички мед моћи и да се купи.

+ + +
"...и небеским благословом својим благослови и освети саће и пчеле и мед њихов, и дај му најсавршеније благодатно дејство, да би сваки, који куша од њега, прими га и једе, стекао добро здравље, и заситио се храном и испунио сваким добром..." (одломак из молитве за освећење меда)

1 коментар:

Анониман је рекао...

Može li se taj med naručiti ?
wmz.ruma@gmail.com