среда, 22. април 2009.

Свакодневница


ПРАЗНИЧНО РАСПОЛОЖЕЊЕ

После дуге и тешке зиме пролеће нежно измамљује прве пупољке, а шума полако почиње да зелени младим лишћем. Иначе, вегетација овде у планини касни за целе две недеље.

пупољци

Први пупољци на сам дан Васкрсења Христовог

Велики Часни пост је такође благополучно прошао, са великим усрђем смо пропратили Свету Недељу Спасоносних Христових страдања - Страсну Седмицу и свечано прославили Празник над празницима и Славље над слављима - Светло Васкрсење Христово. 

вел. петак

Изношење Распећа на велики Петак

плаштаница

Света Плаштаница - погребење Христово

васкрш. јаја

Фарбање Васкршњих јаја

васкрс 2009

Васкрсење твоје Христе Спасе, анђели поју на небесима, и нас на земљи сподоби, да те чистим срцем славимо.

код гробова

На сам дан Васкрса сестре певају васкршњи тропар на гробовима упокојених монахиња: "ХРИСТОС ВАСКРСЕ ИЗ МРТВИХ, СМРЋУ СМРТ УНИШТИ, И ОНИМА КОЈИ СУ У ГРОБОВИМА ЖИВОТ ДАРОВА".

јаје не гроб

Празнични поздрав - "Христос Васкрсе!" и васкршње јаје и упокојеним сестрама. 

Први дани Светле седмице протекли су у празничном расположењу и целе седмице служе се свакодневне литургије. Васкршњи празнични дани пролазе у неизмерној радости коју још више подстиче и лепота крајолика који такође својом, после сурове зиме, тек  оживелом лепотом прославља Васкрслог Христа. 

пролеће долази

ШЕТЊА НА МИКУЉУ

ОДМОР

Све се сада испунило светлошћу, небо, земља и испод земље, сва творевина весели се и радује. Радује се земља ослобођена проклетства за грех Адамов. Ликују небеса видећи Онога ко је са њих сишао на земљу, где излази сада испод земље и изводи  оне који су тамо били утамничени. Поју анђели прослављајући Победника над смрћу - Творца свога - кога поново виде. Хвали Господа свако створење, све силе природне. Свако од њих на свој начин поје и преузноси Васкрслога...

Васршње Микуљско цвеће

Хвали Господа свако створење, све силе природне... 

Photobucket

Свако од њих на свој начин поје и преузноси Васкрслога...

 

Нема коментара: