петак, 4. јун 2021.

ПРОЛЕЋНА РАДОСТ И МАНАСТИРСКИ ЛЕКОВИТИ ПРОИЗВОДИ

 


Изнад манастира

    У планинској пустињи пролеће доноси посебну радост и утеху. Сплет најлепших топлих боја и нијанси прожимају сву творевину која нас окружује. Нема места где би човек погледао а да не види и не доживи ту топлоту и радост, посебно када се и сунчеви зраци, смело се играјући својом светлошћу, штедро и обилато спусте на земљу, чини се као да запале већ и онако јарке младе зелене изданке...


Планинска пустиња

     Пролеће је пробудило сву твар, па тако и лековито биље којег овде у Јужном Кучају има у изобиљу. Свака је биљка сада у пуном цвату или почиње бујати, као извор здравља, који нам је Бог милостиво даровао.


      Већ пар година марљиво проучавамо биљке које нас окружују и шта нам све оне дарују. Пажљиво их сакупљамо и справљамо од њих лековите биљне капи, мелеме, сапуне и разне друге производе.
 

 



Велика нам је радост и част да можемо уживати овакве природне производе, што нам је и била почетна идеја, да у својој исхрани, лечењу и свакодневном животу избегнемо вештачке и мање-више отровне ствари и да их заменимо потпуно природним и здравим.



   Убрзо смо наишли на велике симпатије и одобравање наших производа од стране других људи, који су били задовољни употребом истих, па се сада наши производи често могу наћи и у манастирској продавници или на другим местима, чијом куповином се свакако помаже наш манастир.

 

Сам живот на оваквом месту, далеко од савремене цивилизације, подстиче нас на размишљање да треба користити то непроцењиво благо које нам је Господ даровао кроз природу, кроз Своју творевину.

   Надамо се да ће се наши производи наћи у употреби и код многих других људи и да ће им пружити помоћ и бити на радост!

1 коментар:

Unknown је рекао...

Koristila sam i koristim i sada sapune, tinkture, meleme i jako sam zadovoljna. Kako i nebi bili blagotvorni kada su lekovite biljke iz nedirnute prirode. Zahvaljujem sestrama na trudu oko branja i spravljanje ovih divnih i zdravih proizvoda. 💓💓💓