субота, 10. јул 2021.

РОЂЕЊЕ СВЕТОГ ЈОВАНА КРСТИТЕЉА МАНАСТИРСКА СЛАВА 2021.

 


Рођење светог Јована Крститеља сваке године окупи мноштво верника, пријатеља и добротвора нашег високопланинског пустињског манастира. Ове смо године били пријатно изненађени колико се њих потрудило да дође да заједно прославимо манастирску славу Светог Јована, с обзиром да је до манастира пут дуг, прави планински без асфалта и често тешко проходан.

Многи од њих су помогли да се слава припреми како и доликује празнику Пророка и Претече Господњег, неко својим трудом, неко прилогом и искреном подршком, на чему смо свима њима бескрајно благодарни.

Светом Литургијом је началствовао Епископ Акакије Утешитељевски уз прислуживање свештенства. Удаљеност манастира није спречила верне да стигну на почетак богослужења, како би сви заједно, саборно узносили молитве Богу  и прослављали Светог Јована Крститеља. 

Празнично богослужење је трајало од јутра до поднева, и сви су бодро и побожно пратили молитве и богослужбене песме, стојећи са страхом и радошћу.

После празничног богослужења у цркви, уследила је славска трпеза. На жалост као и сваке године због ограниченог простора, а веома великог броја присутних,  гости су били примљени и услужени на више места и у више просторија. 

После славских здравица, уследило је дружење и празновање рођења Светог Јована Крститеља. Време је пријатно послужило, тако да су присутни до касно поподне уживали у зајдничком дружењу, духовним разговорима и песмама, у манастиру чији је главни и велики домаћин Свети Јован, далеко од светске вреве и метежа.

СВЕТИ ОЧЕ ЈОВАНЕ, ПРОРОЧЕ, ПРЕТЕЧО И КРСТИТЕЉУ ГОСПОДЊИ, МОЛИ БОГА ЗА НАС.

ФОТО АЛБУМ

Нема коментара: