субота, 4. јул 2009.

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е


Браћо и сестре,

ПОЗИВАМО ВАС НА СЛАВУ НАШЕГ МАНАСТИРА НОВИ СТЈЕНИК - ИВАЊДАН

Уторак 24 јун (црквени календар) / 7 јул (грађански каленар) 

На слави ће бити присутан и владика Фотије, секретар светог Синода Грчке Истински Православне Цркве, који је дефинитивно потврдио његов долазак. 

У склопу славе, ако је воља Божија, биће обављена и хиротонија у чин свештеника чтеца Стефана Николића из Деспотовца (понедељак хиротонија у ђакона, а на сам дан славе хиротонија у свештеника)

Ово ће бити прва хиротонија истински православног свештеника у Србији од времена пада званичне Германовске СПЦ у јерес екуменизма.

Молимо све ходочаснике наше манастирске славе да нас обавесте о времену доласка као и броју људи ради лакше организације славе. У случају да немате адекватан превоз до манастира (пошто је пут до манастира после вишедневних киша веома лош)такође нам се јавите да би вам организовали превоз теренским возилима.

Ако се неко одлучи да дође раније, у недељу или у понедељак, мора бити спреман на конак у планинским колибама - појатама или у кампу који је постављен недалеко од манастира. И онако хладњикаве планинске летње ноћи су доста хладније с'обзиром на вишедневно захлађење, зато ако имате врећу за спавање или шатор обавезно их понесите са собом. Препоручујемо такође и топлију одећу и обућу.  


Вашим молитвеним присуством увеличаћете Новостјеничку манастирску славу и имаћете прилику да узвикнете Аксиос! Достоин! новорукоположеном свештенику - новом делатнику винограда Српске Истински Православне Цркве.

Очекујемо вас. 

3 коментара:

Огњен НС је рекао...

А К С И О С !!!!

Magdalena Beograd је рекао...

Pomaže Bog ! Srećna vam slava drage naše sestrice . Nek vam je na radost i uzdravlje i svako dobro praznik rođenja svetitelja Jovana Preteče!Žalimo što nismo sada sa vama - ali zato
jedva čekamo da vidimo fotografije sa vašeg slavlja .

манастир Нови Стјеник је рекао...

Блгодаримо на лепим жељама сестро у Христу. Нека нам је свети Претечи свима на помоћ!

Због великих обавеза у вези радова како пре и после славе тек данас смо нашле мало времена да поставимо текст о нашој слави кога прате и нешто фотографија.

Ако Бог да ускоро ће нека браћа са оцем Стефаном пставити и видео запис са славе који је помно снимао господин Немања Будисављевић, камерман из Београда.

Са малим закашњењем: СРЕЋАН ИВАЊДАН свима!