РАДИОНИЦАО нашој радионици и иконама
   У нашој манастирској радионици, поред сликаних, иконе израђујемо и квалитетном техником каширања. Ипак, ми их неправимо само обичном, простом техником лепљења папирних икона на даске. Израђујемо репродукције, оригиналних, сликаних икона, украшавајући их позлатом и ручно гравираним орнаментима. Уметнички вредне и лепе сликане иконе, веома су тражене и пожељне, али исто тако и многима неприступачне, понајвише ради финансијских разлога. У жељи да се пред молитвама и пред кандилима верних, ипак нађу довољно лепе и квалитетне иконе, приступили смо овом, не много познатом начину стварања икона. Висококвалитетно отштампане иконе, фиксирамо на даске и затим их оплемењујемо позлатом, и украшавамо најразноврснијим уметничким орнаментима, ручно их гравирајући у злату на иконама. Икона може бити потпуно позлаћена и богатије украшена, или само са позлаћеним ореолом светитеља и рамом иконе, и простијих орнамената и украса, у зависности од жеље и могућности. Могуће нам је израдити најразличитије величине и формате икона. Највећи акценат у стварању ових икона стављамо на репродукцију икона које су сликане у нашој иконописачкој радионици или на иконама које је сликао Преосвећени Епископ Акакије Утешитељевски. Неке од радова наших иконописаца можете видети овде у галерији наше иконописачке радионице.Иконописачка радионица
Наравно, по договору правимо и друге иконе, по поруџбини и жељи, свих Светитеља и Празника. Оне су заиста подобне да генерацијама красе и штите дом као славске иконе, на кућном иконостасу али и као добар и леп дар.
Овако израђене иконе незаостају много по свом квалитету за сликаним иконама, али су далеко приступачније. Будућу да се у њих улаже заиста много труда, времена и ручног рада, да је свака од њих уникатна и посебно украшена ручним радом, оне незаостају ни по својој уметничкој вредности и лепоти много за сликаним иконама.

За све информације и поруџбине можете нас контактирати на контакт који смо горе навели.                                    
Неке од наших икона које смо радили можете овде погледати:         


Нема коментара: