понедељак, 26. октобар 2009.

Нова невеста Христова

МОНАШЕЊЕ

Господ нас је јуче (у недељу) удостојио велике благодати да наша Новостјеничка сестра - искушеница Лидија, иначе Енглескиња, буде прибројана збору монахујућих са новим именом - монахиња Магдалина. За ту прилику је дошла група верника из Енглеске на челу са јеромонахом Августином (пореклом из Сингапура). 

Photobucket

Photobucket

Чин монашења или монашког пострига је извршен у току свете Литургије, а читао га је на енглеском о. Августин, њен бивши духовни отац. Иако је мати Магдалина већ доста савладала Српски језик, цео чин монашења који је читан на енглеском је био више него неопходан, како би се свака реч јасно разумела и урезала у срце новопострижене монахиње. Било је заиста велелепно и потресно.

Мати Магдалина је пришла Истинском Православљу преко парохије светог Архангела Михаила, Гилфорд, Енглеска. Крстио је владика Фотије, а од пре три године се одлучила на монашки позив у Српским врлетима Новостјеничког манастира, под духовним руковођењем мати Ефросиније.

Photobucket

Photobucket

На спасење монахињи Магдалини!

4 коментара:

ЈОВАН БАТАЈНИЧКИ је рекао...

Руси имају Лесну,грци имају Меденицу,а ми имамо Нови Стјеник,сестринство којим се поносимо,сестринство које је симбол Истинског Православља и правоживља!

Дејан је рекао...

Мати Магдалено спасавај се у монашком животу и помени нас у твојим молитвама.

Unknown је рекао...

На многа љета.

Анониман је рекао...

као што каже священномученик Илларион Троицкий: „Без Церкви нет спасения“